MAICO Rijders Club
top agenda
PRIKBORD 07
 www.MAICOrijdersclub.eu

 

Hello,                                                                                                                                                           Vertaling

 

I recently purcased a restored Maico 1958 M250S1 in cross trim. I have not been able to get hold of the restorer. The tank is new old stock and has original paint and chrome and the rest of the bike has been painted to match so it probably isn't the original color. New silencer. See pictures. I have been trying to fint out more about this particular model. Note the central shock between the fork legs as well as the extended mud guard and solo seat. The headlamp is specially adapted for the shock absorber. The previous owner mentioned something about a "six day trial" model. I have trawled WWW and purchased the Maico Motorräder book by Frank O. Hrachowy but have not found any similar bike.

 

Any information or good contacts are apreciated.

 

Cheers,

Martin G. Gran

Norway

martin.gran@gmail.com

 

Vrij vertaald

 

Hallo,

ik heb onlangs een gerestaureerde Maico 1958 M250S1* aangeschaft in cross uitvoering. Ik ben er tot nu toe niet in geslaagd om achter de naam van de restaurateur te komen. De tank is nieuw, uit oude voorraad en is voorzien van de originele lak- en chroomlaag.  De rest, frame en spatborden, zijn  hiervan afwijkend, dus niet de juiste kleur zijn. Er zit een nieuwe geluidsdemper op – niet origineel. Zie de afbeeldingen.

Ik heb naar meer gegevens over dit specifieke model gezocht, maar tot nu toe niets gevonden. Bijzonder is de extra demper bij de voorvork, evenals de, opvallende rode, moddervanger en het solo zadel. De koplamp is speciaal aangepast voor de extra schokdemper. De vorige eigenaar zei iets over een "zesdagse prototype”.

Ik heb WWW afgezocht en het Maico-boek van Frank O. Hrachowy aangeschaft, hierin gezocht, maar daarin geen vergelijkbaar model kunnen vinden.   Alle informatie en meer contakt er over is welkom

 

Groeten

Martin G. Gran

Noorwegen

martin.gran@gmail.com                                                                                                             * M250S1 ?????????

 

 

 

 

 

 

 

Commentaar Marcel

16-3-1910  / 22-57

Jacob.

Is gewoon een omgebouwde Maico M250B bundes-wehr. Het frame is er zeker van en het achterspat-bord, ook de aluminium spatbordstrips zijn wel van een blizzard het is ook een 250 cc motorblok van een M250B want het onderhoudsplaatje van het Duitse leger zit er nog op.

Is dus geen origineel model maar zelfbouw, niets mis mee en het is netjes gedaan. Zal hem mailen

Marcel.

 

16-03-1910 / 23-43

Wat ik ervan begrepen heb wil hij weten om wat voor type Maico het gaat. Het is dus duidelijk een zelfbouw type. Maar het is wel een mooie Ook is het niet zijn eigen Maico maar van iemand die hem gerestaureerd heeft met wat nieuwe - oude - onderdelen zoals de tank die nieuw was uit oude voorraad.

Van mij mag je deze oproep wel op de site plaatsen, bij die Italiaanse racer. Misschien is er iemand die weet om wat voor type Maico het gaat, ook vanwege de extra schokbreker in de voorvork, iets wat ik in Engeland eens gezien heb en schijnbaar wel gedaan werd bij de off road modellen uit die tijd. Zou dus origineel gemonteerd kunnen zijn bij Maico.

Wil wel eens horen wat anderen er van vinden.

 

groet marcel.